Total Pageviews

GLA COMPLEX

GLA Complex Shaklee: 2 Kali Ganda Lebih Baik dari EPO!


Tahukah anda EPO yang berada di pasaran yang  merupakan salah satu dari GLA? Tapi, sebelum itu tahukah anda apa itu GLA? GLA adalah singkatan kepada Gamma Linolenic Acid iaitu sejenis asid lemak Omega-6 yang banyak terdapat di dalam minyak tumbuh-tumbuhan seperti minyak Evening Primrose (EPO), minyak borage dan minyak black current. Asid lemak Omega-6 adalah sejenis asid lemak perlu – iaitu asid lemak yang penting bagi kesihatan manusia tetapi tubuh kita tidak dapat menghasilkannya – jadi kita perlu mendapatkannya melalui makanan.

Perbezaan Shaklee
Kebanyakan GLA yang berada di pasaran dihasilkan daripada EPO. Tetapi GLA Complex Shaklee dihasilkan dari minyak Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding yang terdapat dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailability dan 3 kali ganda lebih berkesan daripada EPO.

Siapa perlukan GLA?

Wanita muda 20anSetiap hari adalah hari menggembirakan
* Mengembalikan kitar haid yang normal
* Melegakan sakit ketika datang haid
* Mengekalkan kulit yang sihat & mengurangkan jerawat
Wanita 30 - 40anPenyelesaian kecantikan yang menyeluruh
* Mengurangkan ekzema
* Memperbaiki kulit tumit kaki yang merekah
* Melegakan kulit kepala yang gatal
* Memperbaiki rambut yang kering dan rosak
* Menguatkan kuku yang rapuh & mengelupas
Wanita 50an ke atasMenerima perubahan usia dengan baik
* Mengurangkan simptom putus haid seperti panas badan,perubahan mood,kekeringan faraj & masalah tidur
* Melegakan sakit sendi
* Memperbaiki kulit yang kering
* Mengurangkan garisan halus & kedutan untuk kulit tampak lebih muda 


Khasiat GLA Complex

Ramai pasangan sama ada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Macamana nak periksa ni boleh hubungi saya – maznifaeza@gmail.com. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.
Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur. :) 
kredit: vitaminsemulajadi.com

Puan2 yang mahukan tips cepat hamill dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari SuperbVitamin. Hubungi saya sekarang untuk pesanan!

No comments:

Post a Comment